Bungalowparken, Recreatieparken en Vakantieparken Lunteren
(en omgeving)

Landgoed "De Scheleberg"
 
Meer info: Klik Hier!

Bungalows en Camping

   

 


 
Meer info:

Bungalows en Camping

   
   Lunteren

Lunteren ligt tussen de plaatsen Ede in het zuiden en Barneveld in het noorden. Ten oosten van Lunteren begint de bosrijke Veluwe met de stuwwal Meulunteren-Wageningen. Hier bevindt zich ook de Goudsberg en het nabije geografisch middelpunt van Nederland. Ten westen en noorden van Lunteren begeven we ons in de Gelderse Vallei, waarin de Lunterse Beek een afwateringsfunctie vervult.
 
Lunteren kent in de zomermaanden veel toerisme, vanwege de campings die zich aan de randen van de bossen bevinden. Een bekende toeristische attractie vormt de Oud-Lunterse Dag, die als onderdeel van de Edese Heideweek jaarlijks eind Augustus plaatsvindt. Op deze dag, gaat Lunteren zo'n 100 jaar terug in de tijd, en wisselen vele Lunteranen hun dagelijkse kloffie in voor de meer traditionele boerenkleding van de West-Veluwe.
Het dorp heeft een aantal rijksmonumenten: de kerk en molen De Hoop (Lunteren), beiden aan de Dorpsstraat, verder de Koepel, uitkijktoren gelegen op de galgenberg middenin het Luntersche Buurtbosch. In het Luntersche Buurtbosch is ook het lanenpatroon een rijksmonument. Dit lanenpatroon is gevormd bij de aanleg van het bos tegen het einde van de 19e eeuw en heeft de vorm van een rankende tak met bladeren.