Bungalowparken, Recreatieparken en Vakantieparken Vierhouten
(en omgeving)

De Paasheuvel Vierhouten

Vierhouten - "De Paasheuvel"
 
Meer info: Klik Hier!

Bungalows en Camping

   
   

Vierhouten

Door zijn ligging in het bos en aan de heide is Vierhouten een druk bezochte recreatieplek.
Een bekende bezienswaardigheid is het voormalig onderduikerskamp "Verscholen Dorp" aan de Pas-opweg. Hier zaten in de Tweede Wereldoorlog veel onderduikers verborgen.
Het Vierhouterbos, een oud malebos dat vele eeuwen in gemeenschappelijk gebruik was door de Vierhouters. Men vindt er oude eikenhakhoutbossen, beukenbossen, naaldbossen, een pinetum, oude grafheuvels en helemaal achterin het bos het natuurgebied "Noorderheide" met de waterwerken van Van Beuningen.
De Elspeetse Heide, een glooiend heideveld met enkele vennen. Een restant van de immense heidevlakte die dit deel van de Veluwe ooit bedekte.
De Elspeetse Heide is archeologisch van grote waarde, door de aanwezigheid van oude eikenhakhoutbosjes en grafheuvels.
Het landgoed Vierhoutense Heide, een gebied met bos, een stuk heide en een zandverstuiving. Het 120 hectare grote landgoed is een prachtig wandelgebied en vrij toegankelijk. Het is een restant van een uitgestrekt heide- en stuifzandlandschap dat nu grotendeels is bebost.
Een jaarlijks terugkerend grootschalig evenement is het zogenaamde "Rondje Vierhouten". Het "Rondje Vierhouten", luidt voor de restaurants de opening van het wildseizoen in, en trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers. De koks van de diverse restaurants en horecagelegenheden (Vierhouten telt er 10 in het hele dorp !), zetten tijdens het "Rondje Vierhouten" hun beste beentje voor en bieden op die dag diverse kleine wildgerechten aan. Vierhouten wordt niet voor niets al jaren aangeduid als "de culinaire parel van de Veluwe". Men kan er van eenvoudig tot zeer luxe eten.